HVEM ER VI?

Vi er en aktiv og engasjert medlemsorganisasjon som har som mål å formidle bruksområder for personlighetsverktøyet Enneagrammet, samt teorier bak metoden.

Foreningen er et ikke-kommersielt interesseforum som arrangerer Enneagramkafeer og seminarer som er åpne for alle.

BLI MEDLEM!

All info om medlemskap og priser finner du under Medlem.

Spennende på Enneagramkafeen

Posted by
|
Versjon 2

Rebecka Bartolome

 

På årets siste Enneagramkafe 30 november i fjor fikk vi besøk av Rebecka Bartolome som er president i den Svenske Enneagramforeningen. Hun holdt et både imponerende, engasjerende, og informativt foredrag om hvordan Enneagrammet i kombinasjon med resultatene fra nyere hjerneforskning kan bli
et enda mer effektivt redskap i arbeidet med personlighetsutvikling, og enIMG_6759 virkningsfull modell i forbindelse med teambygging, lederutvikling og kommunikasjon.

IMG_6734

Rebecka tok utgangspunkt i at moderne nevrologisk forskning bekrefter at hjernen vår har utviklet seg gjennom tre faser til en tredelt hjerne som består av reptilhjernen, pattedyrhjernen og menneskehjernen. Disse samsvarer med Enneagramsystemets forutsetning om at de ni typene har utgangspunkt i tre sentre: kroppssenteret, hjertesenteret og hodesenteret som igjen styres av de tre hjernene. Hun presiserte hvor viktig det er at vi bruker alle tre hjernene og at de er i balanse med hverandre. Det beste utgangspunktet for gode beslutninger og godt lederskap er god innbyrdes kommunikasjon mellom dem.

IMG_6767 (1)

Rebecka Bartolome og Christine Wittusen

Noe av det mest spennende Rebecka fortalte om var at vi kan trene hjernen gjennom hele livet og at den er formbar og at det i motsetning til tidligere antagelser viser seg at vi stadig får nye hjerneceller, så vi kan forandre mye ved å arbeide bevisst med vanemessige mønstre og forbedre livskvaliteten vesentlig ved hjelp av denne nye kunnskapen.

IMG_6760Et av de viktigste poengene hennes var forskjellen mellom proaktive og reaktive holdninger og mønstre. Gjennom bevisst å trene opp proaktive mønstre kan vi ta bedre styring over livene vår, mens et reaktivt forhold til livet fører til at vi er mer prisgitt tilfeldigheter.

Det var fult hus og stor stemning på Litteraturhuset og vår svenske venninnes humørfylte engasjement og kunnskapsrike foredrag ble mottatt med stor interesse av de fornøyde deltakerne.

 

Laster...

  Kalender

  << jun 2019 >>
  mtotfls
  27 28 29 30 31 1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30

  Arrangement

  Facebook

  Instagram

  Arkiv

  IEAs stiftere består av Kirsti April Fønhus og disse: