HVEM ER VI?

Vi er en aktiv og engasjert medlemsorganisasjon som har som mål å formidle bruksområder for personlighetsverktøyet Enneagrammet, samt teorier bak metoden.

Foreningen er et ikke-kommersielt interesseforum som arrangerer Enneagramkafeer og seminarer som er åpne for alle.

BLI MEDLEM!

All info om medlemskap og priser finner du under Medlem.

Relasjoner og konfliktforståelse

Posted by
|

 

IMG_7335IMG_7334IMG_7336

Kan man kombinere kunnskapen om Enneagramtypene med andre psykoterapeutiske tradisjoner? Kan innsikten i de ni personlighetstypene som i seg selv er et terapeutisk system, gi utvidet mening til andre etablerte psykologiske verktøy? På årets første Enneagramkafe 8. februar, holdt Liv B. Vadum en spennende workshop om relasjoner, polariteter og arbeid med konfliktredusering, der hun kombinerte kunnskapen om polaritetsmønstrene i de ni Enneatypene med gestaltpsykologiske prinsipper.

Salen på Litteraturhuset var fullsatt med interesserte Enneagramentusiaster. Det vil si fullsatt sal var det ikke, den var mye mer enn fullsatt! Tilstrømningen av interesserte var så stor at vi måtte flytte hele arrangementet til en annen større sal.

IMG_7281Og de fremmøtte fikk det de kom for! Liv holdt oss oppmerksomme og engasjerte i to fulle timer der hun bl.a ba deltakerne ’kartlegge’ seg selv i et kart med motsetninger, f.eks. selvstendig vs. uselvstendig, morsom vs. kjedelig, klok vs. dum.

Deretter demonstrerte hun med en deltaker, hvordan vi ønsker å definere oss selv som den ene delen av en motsetning, fordi vi ikke liker å se den andre delen i oss selv.

IMG_7324

IMG_7337Men vi mennesker inneholder alt, vi kan både være selvstendige og uselvstendige, morsomme og kjedelige, kloke og dumme, i ulike situasjoner. Vi kaller det vi ikke vil se for ‘skyggen’.

Og det er vårt ønske om ikke å se skyggen i oss selv som i høy grad skaper konflikt, fordi vi kjemper for å bli sett som f.eks. kloke, og blir fornærmet hvis noen antyder at vi ikke er det.

Hver Enneagramtype har et slikt indre kart over særlige kvaliteter, og et selvbilde som de kjemper for å oppretholde.

IMG_7297

Etter pausen viste Liv hvordan hun bruker denne modellen i teamutvikling. Først får teammedlemmene kartlagt profilen sin i en Enneagramtest. Deretter ser de på hvilke kvaliteter som er i høysetet – f.eks. tenkning vs. handling – og hvilke ubrukte ‘skyggesider’ medlemmene av teamet må utvikle for å skape balanse – for eksempel: balanse mellom tenkning og handling.

IMG_7310

Både i pausen og lenge etter at workshoppen var avsluttet var deltagerne entusiastisk engasjert i samtaler og diskusjoner om temaene. Relasjoner og  arbeid for konfliktforståelse er noe som tenner Enneagram-menigheten og etter kafeen reiste alle hjem med hodene fulle av ny innsikt, Takk til Liv for en flott workshop!

IMG_7317IMG_7320

 

Laster...

  Kalender

  << jun 2019 >>
  mtotfls
  27 28 29 30 31 1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30

  Arrangement

  Facebook

  Instagram

  Arkiv

  IEAs stiftere består av Kirsti April Fønhus og disse: