Nytt styre er i gang

Posted by
|

 

Nytt styre fra venstre til høyre: Claudia Talgo, Marta Prerovska, Karina Mengel, Dorthe Lie, Tom Johansen og Geir Vang (bakerst)

Styret, som ble valgt 8. mai, hadde sitt konstituerende møte i slutten av juni. Det er mye engasjement i gruppen, og vi er heldige som har så mange flotte mennesker som er villige til å bidra med hver sin kompetanse, sier påtroppende leder Claudia Talgo. Dorthe Lie, som var en av grunnleggerne til foreningen, er nestleder og deler økonomiansvar med leder.

Noe av det viktigste vi gjør for å spre kunnskap om Enneagrammet er å ha arrangementer for alle interesserte, og Tom Johansen har vært spesielt opptatt av dette i mange år. Han fortsetter som arrangementsansvarlig, sammen med nytt (vara)medlem Geir Vang.

Hva vi enn gjør har ingen betydning hvis vi ikke gjør det for noen, og her er vi interessert i å komme i tettere dialog med våre medlemmer. De må se meningen med å være betalende medlemmer, sier Karina Mengel, som fortsetter som medlemsansvarlig. Sist, men på ingen måte minst, vil vår nye styremedlem Marta Prerovska med sin bakgrunn fra ledelse og kommunikasjon sørge for god informasjon på nettsider og en aldri så liten fornyelse der.

Vårt mål er å bidra til at IEA Norge er en brukerorientert og relevant forening som svarer på sitt mandat om å spre Enneagrammet – i hele Norge!

Vil du også bidra? Kom med ideer, og bli gjerne medlem, slik at vi har mulighet til å bringe gode foredragsholdere til våre arrangementer (dvs. dekke reisekostnader), som gjerne kan være andre steder enn Oslo. Vi snakkes!

 

Kalender

<< sep 2019 >>
mtotfls
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Arrangement

Facebook

I går fikk vi en solid innføring i sorg. Ikke visste jeg at sorg er noe som påvirker hele kroppen! Det parasympatiske nervesystem påvirkes og du får «sorghjerne», symptomer som kan ligne på det som skjer når du er stressa, men som opplagt skal behandles annerledes. Mettes klare ord er: du kan ikke gjemme deg fra sorgen. Den er der, og du kan midlertidig få lettet på trykket ved å spise, se på TV, jogge, jobbe mer eller ha sex, men sorgen er der til du anerkjenner den og tar det ene prosent ansvar du har - for ellers er du offer for noe du ikke har kontroll over, og det er du slett ikke.

Dessverre får vi fremdeles høre at «det går over», «dette trenger du ikke å være lei deg for» eller «tiden leger alle sår». Forskning viser tydelig at det er FEIL, men vi sier det; kanskje fordi det er ubehagelig å møte noen som har mistet noe(n), eller fordi vi synes det er pinlig å gråte foran andre.

Det sies at de fleste har opplevd 15 større tap i løpet av de første 15 leveårene. Her scorer typene veldig ulikt i selvrapportering, og Mette hadde noen gode tanker rundt hvorfor bl.a. en 7er for eks. sier at de ikke har opplevd større tap for de er i 20-årene. Utrolig spennende hva hun har funnet, og helt klart et samfunnsproblem at vi er i ferd med å lage sorg til en diagnose, istedenfor å behandle den som det den er: en følelse. Alltid riktig, og alltid forskjellig. Takk, Mette Hvied Lauesen, for en fantastisk ettermiddag!

Har du gått glipp av det kan du gå på hennes hjemmeside og lese mer: www.slipsorgen.dk/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Arkiv

IEAs stiftere består av Kirsti April Fønhus og disse: