May the Metaphores be with you!!!

Posted by
|

  img_6548-1img_6587img_6592

Det sies at Tom Condon med sine 1,98 m. er verdens høyeste Enneagramekspert, men om det er sant vet jeg ikke. Det spiller for øvrig ingen rolle, han er i hvert fall en av de beste! Noe han demonstrerte på en imponerende måte med workshop’en Living in a Metaphorical Universe som ble arrangert av 9TYPER i Oslo lørdag 29 og søndag 30 oktober.

img_6605Tom Condon kombinerer sin kompetanse med NLP og Milton Erickson’s hypnoseteknikker som han kobler sammen med en inngående kjennskap til Enneagramtypene, og har utviklet flere imponerende verktøy som han_dsc4147 bruker til å bevisstgjøre oss og skape effektive positive forandringer med. Et av verktøyene hans er å ta utgangspunkt i hvilke historier og metaforer vi bruker om oss selv og livene våre. Ofte er disse dysfunksjonelle fordi bildene vi bruker er negative og begrensende som for eksempel: ”Ekteskapet mitt er et fengsel”, ”Nå har jeg møtt veggen” eller ”Livet er som en horror film!”

img_6455”Forskjellige Enneagramstiler har hang til forskjellige selvbilder. Enere kan se seg selv som profeter, reformatorer eller voktere av reglene, Toere som engler eller hjelpere, Treere som høytytende suksessmaskiner, Firere som unike og sensitive fremmede, foreldreløse eller handicappede. Femmere ser iblant seg selv som computere eller bibliotekarer, Seksere som ofre eller slaver og Syvere som hoffnarrer eller eventyrere. Åttere kan se seg selv som krigere eller dyr, særlig vakthunder, haier og løver. Niere forteller om bilder av bønder, flyktninger, hjemløse, servitører eller annenrangs borgere.”  (sitat Tom Condon)

img_6494img_6487

I løpet av workshop’en lærte vi å sette oss selv i lett transe og hente frem nye metaforer fra underbevisstheten. På den måten kunne vi skape andre og mer positive bilder og historier både for hverandre, og i våre egne prosesser. Vi arbeidet i grupper med hverandres historier og tok utgangspunkt i våre egne utfordringer og lærte å skape metaforer for både problemer, løsningene på dem, og veiene frem til målet.

Versjon 3På vei til målet reiste vi gjennom dype skoger, åpne landskap og høye fjell, dykket ned i mørke kjellere og besøkte eventyrkongens slott. Vi møtte både troll, prinsesser, julenisser, kakebakere og alkymister. Noen trillet steiner som Sisyfos, andre skrev bøker, eller badet i lysregn. En av oss opplevde til og med å bli gjenfødt som Gandalf på den hvite hesten.

Og etter to intense, men lærerike og opplevelsesfylte dager kunne Tom glede seg over at den norske fanklubben hadde vokst og blitt større ”som en esende brøddeig” foreslo noen(!), og at klemmene ”satt løst” da vi tok farvel og ønsket ham velkommen tilbake.

 

 

 

Kalender

<< jun 2019 >>
mtotfls
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Arrangement

Facebook

Instagram

Arkiv

IEAs stiftere består av Kirsti April Fønhus og disse: