Kjersti Wold: Enneagrammet og individuasjon

Posted by
|

Individuasjon er et begrep i jungiansk dybdepsykologi, og er knyttet til den utviklingsveien vi kan gå for å bli friere og mer forløste mennesker. Dette er en utvikling som gjerne tar fart midtveis i livet, og som varer helt frem til vi dør. For de fleste handler det om å oppdage hvilke forventninger og tilpasninger som har vært styrende i ens liv.

I et slikt bevisstgjørende arbeid kan Enneagrammet være til uvurderlig hjelp.

I dette foredraget vil Kjersti Wold ha fokus på forsvarsmekanismene og hvordan vi ved å avdekke disse kan styrke og fordype individuasjonsprosessen. Hun vil illustrere dette ved hjelp den gamle greske myten om Jason og hans heltereise for å vinne det gylne skinn. Hensikten vil være å gi tilhørerne en inspirasjon til å undersøke hvilke feller forsvarsmekanismene kan utgjøre i deres egen hverdag, og hvor man selv befinner seg på heltereisen i sitt eget liv.

Kjersti Wold har i 30 år jobbet med personlig utvikling. Hun har utgitt 20 bøker i ulike sjangre og er en etterspurt foredragsholder. Hennes siste bok Helsefremmende skriving (Gyldendal) utkom i november -18.

Litteraturhuset i Oslo, kl 19.00 (til ca. 21.00)

Betaling ved døra (200 per person, 150 for medlemmer av foreningen). Vi tar vipps (obs: ekstra gebyr 35kr)

Velkommen til et inspirerende og tankevekkende foredrag – bli gjerne med på en liten diskusjon etterpå! OBS: ALLE er velkomne. Ingen forkunnskaper nødvendig, dette er et tilbud til alle som er litt nysgjerrig og leter etter inspirasjon i egen hverdag.

 

TAKK til alle som kom – det var tydelig at dette var et tema med flere innfallsvinkler, derJungianere traff Enneagramentusiaster og oppdaget felles trekk. Vi ble over 60 personer og måtte vi flytte til et større rom, – heldigvis var det noe ledig! Stemningen var god, samtalene engasjerte og vi kunne nok holdt på lengre. Kjersti Wold gjorde oss nysgjerrige på våre forsvarsmekanismer, og vi lærte at vi alle «sovner ra» eller «benekter» ting vi ikke vil forholde oss til – og at mobilen er en fristende og enkel måte å «skifte tema» i hodet vårt. Mest befriende var det å høre at det er helt ok – av og til må vi få lov å se på TV i flere timer, eller spille spill på mobilen, istedenfor å forholde oss til det som er vanskelig. Avgjørende er at vi vet at det er dét vi gjør. Ikke sant?

Skulle du angre på at du ikke var der, så kan vi tipse deg om at foredraget ble streamet og ligger på være facebooksider i noen uker framover.

Psst: «liker» du facebooksiden får du med deg litt av hva som skjer, og du kan også gi oss tilbakemelding på foreningens tilbud. Du kan også følge oss på Twitter eller Instagram: IEA Norge.

Kalender

<< jul 2020 >>
mtotfls
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook

Vi blir bedre kjent med menneskene i nettverket. Her hører vi Helene Makani fortelle om sitt første møte med modellen og hva Enneagrammet har betydd for henne.

Helene var en av initiativtakerne bak den Norske Enneagramforeningen og er fremdeles aktiv som medlem. Hun er en av de som har lengst erfaring med modellen og har holdt kurs og foredrag om Enneagrammet i en årrekke.

Takk for at du tok deg tid til en prat Helene Makani

Helene Makani & Enneargamforeningen
... See MoreSee Less

View on Facebook

Arkiv

IEAs stiftere består av Kirsti April Fønhus og disse: