Årsmøte

Årsmøte 2019

Tid: 8. mai 2019, kl 17:30

Sted: Litteraturhuset Oslo

Det er en rettighet å delta på årsmøtet hvis du er medlem, og vi håper at så mange av dere som mulig har lyst og tid til å delta.

Agenda:
1. Velkommen og godkjenning av møteinnkalling og saksliste,
Valg av ordstyrer og referent.
2. Styrets beretning
3. Regnskap og fastsettelse av kontingent, Budsjett
4. Valg – Valgkomiteen fremlegger sin innstilling
5. Innkomne forslag
6. Møtet avsluttes

Forslag som skal behandles på årsmøtet skal være sendt til styret senest to uker før årsmøtet.
Fullstendig saksliste gjøres tilgjengelig for medlemmene senest en uke før årsmøtet.

Saker som medfører større endringer i foreningens vedtekter eller formål, eller er av større økonomisk betydning for medlemmene, må gjøres kjent for medlemmene senest tre uker før årsmøtet.

Alle medlemmer som har betalt kontingent for 2019 har adgang til årsmøtet – Vel møtt!

Påmelding til årsmøtet er ikke påkrevet, men vi ønsker en tilbakemelding om du kommer, så vi kan beregne sitteplan og servering.

Etter årsmøte avholder vi en av våre tradisjonelle Ennegramkafeer, og i år skal adjunkt Barbro Thorvaldsen fortelle oss om sine erfaringer med Enneagrammet i skole og voksenopplæring. Se mer under arrangementer: https://iea-norge.no/events/enneagramkaffe-barbro-thorvaldsen-om-personlighetsenneagrammet-og-laereglede

Referater fra tidligere årsmøter finner du her:

Årsmøte 2018 referat signert

<< sep 2019 >>
mtotfls

I går fikk vi en solid innføring i sorg. Ikke visste jeg at sorg er noe som påvirker hele kroppen! Det parasympatiske nervesystem påvirkes og du får «sorghjerne», symptomer som kan ligne på det som skjer når du er stressa, men som opplagt skal behandles annerledes. Mettes klare ord er: du kan ikke gjemme deg fra sorgen. Den er der, og du kan midlertidig få lettet på trykket ved å spise, se på TV, jogge, jobbe mer eller ha sex, men sorgen er der til du anerkjenner den og tar det ene prosent ansvar du har - for ellers er du offer for noe du ikke har kontroll over, og det er du slett ikke.

Dessverre får vi fremdeles høre at «det går over», «dette trenger du ikke å være lei deg for» eller «tiden leger alle sår». Forskning viser tydelig at det er FEIL, men vi sier det; kanskje fordi det er ubehagelig å møte noen som har mistet noe(n), eller fordi vi synes det er pinlig å gråte foran andre.

Det sies at de fleste har opplevd 15 større tap i løpet av de første 15 leveårene. Her scorer typene veldig ulikt i selvrapportering, og Mette hadde noen gode tanker rundt hvorfor bl.a. en 7er for eks. sier at de ikke har opplevd større tap for de er i 20-årene. Utrolig spennende hva hun har funnet, og helt klart et samfunnsproblem at vi er i ferd med å lage sorg til en diagnose, istedenfor å behandle den som det den er: en følelse. Alltid riktig, og alltid forskjellig. Takk, Mette Hvied Lauesen, for en fantastisk ettermiddag!

Har du gått glipp av det kan du gå på hennes hjemmeside og lese mer: www.slipsorgen.dk/

View on Facebook

IEAs stiftere består av Kirsti April Fønhus og disse: