Enneagramkafé: Vil du lære om å koble vitenskap om hjernen og personlig utvikling til Enneagrammet?

Posted by
|
14595659_1076592932409048_4354373850613485671_n

Rebecka Bartolomé

HVORDAN BEKREFTER MODERNE HJERNEFORSKNING ENNEAGRAMMODELLEN?

Enneagrammet er et imponerende treffsikkert psykologisk typesystem. Resultatene er overbevisende og tilbakemeldingene er gode. Systemet bygger på gammel kunnskap om mennesket, men er svært virkningsfullt også i forbindelse med moderne mennesker. Modellen er vellykket både i forbindelse med selvutvikling og i mer generelle mellommenneskelige sammenhenger. Men den har også vist seg som et forbløffende effektivt verktøy i forbindelse med teambuilding og lederutvikling i næringslivet. Enneagrammodellen inneholder teknikker som er svært virksomme når det gjelder å forstå og styrke kommunikasjon og takle endringer på arbeidsplassen, og stadig flere får øynene opp for og tar i bruk denne effektive modellen.

Takket være den raske utviklingen av hjerneforskningen, har vi de siste årene fått tilgang til store mengder ny kunnskap og fakta om hva som styrer oss mennesker. Moderne teknologi bringer hver dag ny forskning innen personlig utvikling, motivasjon, endringsledelse og mer. På hvilken måte kan Enneagrammet kombineres med moderne systemer? Hvordan kan vi kommunisere Enneagrammet på en måte som tilfredsstiller behovene til bedrifter og organisasjoner? Kan vi dokumentere Enneagrammets effektivitet med hjelp av vitenskapelige teorier og forskning? Og hvordan kan vi med hjelp av den vitenskapelig kunnskapen som finnes om hjernen og mennesker gi Enneagrammet legitimitet i Sverige og Norge, der kravene til validitet og troverdighet er høye?

På neste Enneagramkafé i Litteraturhuset 30 november holder Rebecka Bartolomé som er president i den Svenske Enneagramforeningen, et foredrag om dette.

Rebecka Bartolomé er en ettertraktet, underholdende, varm og kompetent foreleser. Hun er sertifisert NLP & Enneagram Trainer, kommunikasjonsekspert og coach, og brenner for å dele erfaringene hun har gjort med å utdanne og coache i en mengde ulike bransjer. Hun er deleier i Nine Ways AB, og arbeider med å utvikle proaktive team og ledere i organisasjoner som tror på sundt lederskap og godt samarbeide.

Enneagramkafé på Litteraturhuset 30 november kl 19.00 – 21.30

 Priser: Medlemmer: kr 150,-,

Ikke-medlemmer: kr 200,-,

Nye medlemmer: kr 400,-  inkl medlemskap for 2017

Studenter: gratis om de er medlemmer.

 Arrangør: Den Norske Enneagramforeningen

 

 

 

Kalender

<< sep 2019 >>
mtotfls
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Arrangement

Facebook

I går fikk vi en solid innføring i sorg. Ikke visste jeg at sorg er noe som påvirker hele kroppen! Det parasympatiske nervesystem påvirkes og du får «sorghjerne», symptomer som kan ligne på det som skjer når du er stressa, men som opplagt skal behandles annerledes. Mettes klare ord er: du kan ikke gjemme deg fra sorgen. Den er der, og du kan midlertidig få lettet på trykket ved å spise, se på TV, jogge, jobbe mer eller ha sex, men sorgen er der til du anerkjenner den og tar det ene prosent ansvar du har - for ellers er du offer for noe du ikke har kontroll over, og det er du slett ikke.

Dessverre får vi fremdeles høre at «det går over», «dette trenger du ikke å være lei deg for» eller «tiden leger alle sår». Forskning viser tydelig at det er FEIL, men vi sier det; kanskje fordi det er ubehagelig å møte noen som har mistet noe(n), eller fordi vi synes det er pinlig å gråte foran andre.

Det sies at de fleste har opplevd 15 større tap i løpet av de første 15 leveårene. Her scorer typene veldig ulikt i selvrapportering, og Mette hadde noen gode tanker rundt hvorfor bl.a. en 7er for eks. sier at de ikke har opplevd større tap for de er i 20-årene. Utrolig spennende hva hun har funnet, og helt klart et samfunnsproblem at vi er i ferd med å lage sorg til en diagnose, istedenfor å behandle den som det den er: en følelse. Alltid riktig, og alltid forskjellig. Takk, Mette Hvied Lauesen, for en fantastisk ettermiddag!

Har du gått glipp av det kan du gå på hennes hjemmeside og lese mer: www.slipsorgen.dk/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Arkiv

IEAs stiftere består av Kirsti April Fønhus og disse: